Skapare Plan

Begeleid in creativiteit

Het

Skapare

Plan


Van oorsprong is Rob Hopstaken docent tekenen/handvaardigheid voor het middelbaar onderwijs. Er zijn dan ook diverse mogelijkheden om onder begeleiding van Rob wegwijs te worden in de vele technieken en stijlen. De basis is altijd de cursist zelf. En dus is er in elk geval individuele begeleiding.

Atelieravonden

Je eigen stijl en tempo staan bij deze atelieravonden centraal. Feitelijk kom je bij de atelieravonden met je eigen projecten naar het Skapare Atelier om verder te werken.
In overleg worden technieken en materialen gezocht en uitgeprobeerd. Meer begeleiding nodig? Dat kan! Minder begeleiding nodig? Ook dat kan! Je bepaalt immers ook zelf je tempo.
De lessen vinden plaats in het Skapare Atelier in Etten-Leur. Een sfeervol atelier met daglicht-verlichting dat plaats biedt voor maximaal 5 cursisten. De groep is dus altijd klein en je krijgt dus gegarandeerd voldoende aandacht!

Wie, wat en wanneer?

Maandag en woensdagavond
van 19:30 tot 22:00u
Per maand €70,-
inclusief consumpties en basismateriaal (schetspapier, potloden, gummen, houtskool etc.).
Overige materialen tegen kostprijs. Uiteraard mag je ook je eigen materialen gebruiken.

Deze cursussen zijn geschikt voor volwassenen vanaf 18 jaar. Maximaal 5 cursisten per avond. Er is parkeergelegenheid in de directe omgeving van het atelier.

Workshops

Door het jaar heen organiseert Skapare Plan enkele workshops. Thema's zijn uiteenlopend, zoals:

Portretschilderen
Landschapschilderen in de open lucht
Dieren tekenen
Fantasytekenen
Etsen
Verf maken

Privéles of les online

Kun je niet een vaste tijd vrijmaken voor teken en schilderlessen? Of wil je niet in een groep werken? Dan zijn de privélessen misschien en oplossing. Of ondersteuning online! 

Dit is een stukje  maatwerk. Regelmaat en duur worden afgesproken. Eens in de twee weken een uur les is een veelgekozen optie. Je krijgt 1 op 1 les  en krijgt dus alle tijd om je te ontwikkelen in de stijl en techniek die je  kiest.

Kosten komen op  € 25,- per uur incl. basismateriaal en consumpties.         

Rondkijken in het Skapare Atelier in Etten-Leur

Hieronder vind je het standaard aanbod workshops. Leuk om bij aan te sluiten of om te organiseren voor een groepsactiviteit. De meeste workshops beslaan een dagdeel (9:00-12:00u, 13:00-17:00 of 19:00-22:00). Maar workshops zijn maatwerk en in overleg is er altijd wel een perfecte vorm te vinden. Met of zonder consumpties, iets langer of iets korter, inclusief materiaal of exclusief materiaal.
Je kunt op elke workshop vooraf inschrijven. Vanaf vijf deelnemers kan de workshop doorgaan en prikken we gezamelijk een geschikte datum. Deze datum wordt ook gecommuniceerd via Facebook, Instagram en deze website zodat ook anderen later nog aan kunnen sluiten.
Meeste workshops worden gegeven in het Skapare Atelier in Etten-Leur (NB), maar in overleg kunnen ze ook op andere plaatsen gegeven worden. Momenteel staan er nog geen data vast. Wil je automatisch op de hoogte gebracht worden?
Schrijf je dan met een email in voor de nieuwsbrief!

Een combinatie van een wandeling en een fantasy-tekenworkshop. Tijdens de wandeling worden schetsen gemaakt van kronkelige stronken, pitoreske uitzichten, klaterende beekjes en al gaande weg doen daarbij sprookjesachtige zaken hun intrede. Ook zullen er tijdens de wandelingen enkele verhalen verteld worden en krijg je aanwijzingen over het tekenen van fantasywezens en sprookjesachtige elementen. Na de wandeling is er tijd om een tekening verder uit te werken op locatie of in het Skapare Atelier. Deze workshop duurt van 13:00 tot 17:00u en gaat alleen door bij goed weer. Data volgen nog. Opgeven kan via email.

Leer snel en effciënt dieren tekenen op Boerderij Wolfslaar in Breda. Het maken van schetsen staat centraal. We maken tekeningen met houtskool of potlood of gewassen inkt. Het gaat hier dus om de vaardigheid. Data volgen nog. Kosten: € 55,- p.p. incl. materiaal. Opgeven via e-mail

Wat is er fijner dan met je teken of schilderspullen de natuur in te duiken en je in alle rust te laten inspireren door de natuur om je heen? Je werkt in deze sessies een eigen project uit op basis van je eigen keuzes en je krijgt persoonlijke begeleiding daarbij. Er wordt gezorgd voor een hapje en een drankje ter plekke, er zijn veldezels en er wordt gezorgd voor materialen (in overleg). Sessies beslaan een dagdeel of een hele dag (10:30- 17:00u) en gaan alleen door met goed weer. Locaties zijn divers maar voornamelijk in de omgeving van Breda - Etten-Leur (NB). Prijs op aanvraag

Bij etsen denken veel mensen meteen aan grote kunstenaars als Lucas Van Leyden of Rembrandt. Etsen is een oude, bewerkelijke techniek en daarom meteen erg leuk om te doen. In deze workshop krijg je de uitleg van A tot Z en ga je tegelijkertijd zelf aan de slag op een vooraf geprepareerde plaat. Je zet de tekening over op de plaat, laat deze etsen en begint later aan de afdrukken. Mogelijk moet je tussendoor de plaat nog eens bijwerken. Deze workshop duurt een dag (10:30-17:00), vindt plaats in het Skapare Atelier in Etten-Leur (NB) en kost 75,- p.p.

Deze workshop is vooral informatief van aard. Het doel is om meer begrip te krijgen voor de materialen waarmee je tekent of schildert en zo beter kunt participeren op calamiteiten tijdens het beeldend proces. Een absolute must voor elke (amateur)kunstenaar die zichzelf een beetje serieus neemt. Je krijgt de nodige uitleg en tussendoor ga je zelf aan de slag met een aantal verschillende recepten waaronder olieverf, ei-tempera en pastelkrijt. Deze workshop vindt plaats in het Skapare Atelier in Etten-Leur (NB) Er kan gekozen worden voor een middag (55,- p.p.) en een hele dag 75,- p.p.

In deze workshop wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je een goed portret opzet van de basisschets tot de nauwkeurige details als huidskleur, textuur, schaduwval en anatomie. De workshop duurt een dagdeel. Voor de tekenvariant betaal je 55,- en voor de schildervariant 75,- p.p.