Skapare Plan

Boeken en  boeken

Het

Skapare

Plan


"Inmiddels heb ik tal van boeken mogen illustreren. Maar altijd al liep ik met de hoop ooit een eigen boek uit te  kunnen geven.  

Sinds het ontstaan van de Legendejagers maakt dan eindelijk ook het auteurschap onderdeel uit van het Skapare Plan. Het betreft voornamelijk verhalen en boeken met een historische inslag. Het auteurschap geeft een extra dimensie aan het ilustratieve werk voor en de Legendejager

Zuiderfrontier

Op dit moment ben ik samen met Erik Franken druk in de weer met de verhalenbundel "Zuiderfrontier". Het gaat over de Zuiderwaterlinie Stelling Breda-Geertruidenberg. In opdracht van de Alliantie Zuiderwaterlinie stelden wij een verhaallijn op, die we uitwerkten tot een boek.
De verhalen beslaan een aantal boeiende perioden in de Nederlandse geschiedenis: Grote Opstand, Franse bezetting en Dreiging vanuit België. Je kijkt via verschillende invalshoeken naar de spannende tijden waarin Brabant het slagveld was voor de bescherming van Holland.
We hopen dat het boek voorjaar 2023 kan verschijnen

2023

Lees meer 

 

Auteurs: Erik Franken en Rob Hopstaken
In samenwerking met: Alliantie Zuiderwaterlinie, Diverse Heemkundekringen, Tekstbureau Groen Geletterd en Uitgeverij Boekscout

Het eeuwige geheim van Wolfslaer

Kort na de fameuze list met het Turfschip verschijnt er een apotheker in Breda die zich onderscheidt door zijn kunde en ambities. Wie is deze man die het al snel schopt tot garnizoensarts en de stad redt van de pest? En wat te denken van zijn grote ambitie; het levenselixer Electrum Vitae?
Een meeslepend verhaal waarin thema's als Tachtigjarige oorlog, de pest in Breda en Middeleeuwse geneeskunst aan bod komen. Een boek met een digitale, historische bijlage.
2021

Lees meer 

 

Auteurs: Erik Franken en Rob Hopstaken
In samenwerking met: Tekstbureau Groen Geletterd, Stadsarchief Breda, LandStad de Baronie en Uitgeverij Boekscout
ISBN 978-94-643-1798-5 / 9789464317985

Bestel het boek hier!

Storm over de commanderij

Tempeliers spreken velen tot de verbeelding. Deze machtige ridderorde wordt nog altijd omgeven door een waas van mysteries. Op het grondgebied van het huidige Nederland was in de dertiende eeuw één commanderij gevestigd. IN het Noord Brabantse Alphen. Storm over de commanderij neemt je mee naar de laatste jaren van deze commanderij, gezien door de ogen van de jonge Rogier. Hij wilt maar één ding; ridder worden... maar of datdie wens stand blijft houden valt nog te bezien. Een avontuur voor jong en oud met een sleutel tot een tweede boek waarin alle historische feiten over de Tempeliers haarfijn uit de doeken worden gedaan.
2019

Lees meer

In samenwerking met: Erik Franken, Leonore Pulleman, Tekstbureau Groen Geletterd, LandStad de Baronie en Uitgeverij Boekscout
ISBN 9789463890212

Bestel het boek hier!

Boeken geïllustreerd door Skapare Plan

Als uitgever kozen we voor Uitgeverij Boekscout. En daar hebben we geen moment spijt van. Deze POD-uitgever geeft een uitstekende begeleiding en zorgt ervoor dat jouw boek, ook werkelijk jouw boek blijft.

"Ik werk al jaren samen met Nancy de Heer van Stichting Stem voor Dieren en Tekstbureau Groen Geletterd. Met veel plezier heb ik haar boeken geillustreerd. Tekstbureau Groen Geletterd redigeert ons schrijfwerk."

Sorry! Geen nieuws te bekennen hier!